Tuesday, December 22, 2009

Συγκοτήθηκε το νέο ΚΕΣΥ, τι έγινε στην πρώτη συνεδρίαση


Με αναφορές -αλλά και επιλογή προσώπων- που απευθύνονται στα αντανακλαστικά όσων  συνδέθηκαν με την θεσμοθέτηση του ΕΣΥ στη χώρα μας απ' την υπουργό Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έγινε χτες η συγκρότηση του νεοδιορισθέντος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας  (ΚΕΣΥ).
«Είναι ένα ιστορικό θεσμικό όργανο, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την πολιτική υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση η υπουργός Υγείας  παρουσιάζοντας  και τη συγκρότηση του ΚΕΣΥ ως αποδεικτικό  οτι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «η υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα».  
Το ΚΕΣΥ συστήθηκε με το νόμο 1278/1982 ως «συμβουλευτικό όργανο σε θέματα δομής και λειτουργίας του συστήματος υγείας». Στην αρχή ήταν υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του ΚΕΣΥ σε μείζονος ζητήματα υγείας αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε αυτή η υποχρέωση.
Πρόεδρος ο Ανδρέας Σερέτης και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δατσέρης
Το ΚΕΣΥ  αποτελείται από 28 μέλη και χτες στην πρώτη συνεδρίασή του εξέλεξε ως πρόεδρο το γιατρό  Αντρέα Σερέτη και αντιπρόεδρο το Γιάννη Δατσέρη, Διευθυντή του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στον Ευαγγελισμό. Επίσης εξέλεξε ως μέλη  της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Μανώλη Καλοκαιρινό πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το γιατρό  Νίκο  Μπατάκη, ως   εκπρόσωπο της της ΓΣΕΕ και τον Βασίλη Λαοπόδη,αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Η ψηφοφορία για το προεδρείο του ΚΕΣΥ
Το ενδιαφέρον είναι ότι στη μυστική ψηφοφορία που έγινε  ο Μανώλης Καλοκαρινός πήρε τις πιο πολλές  θετικές ψήφους (27 υπέρ και με 1 λευκή ψήφο). Ακολούθησαν : Νίκος Μπατάκης με 26  υπέρ και 2 λευκές. Ανδρέας Σερέτης και Βασίλης Λαοπόδης με 25 υπέρ και 3 λευκές και Γιάννης Δατσέρης 21 υπέρ και 7 λευκές.
Τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στιγγάρης εκδήλωσε τη διάθεση συνεργασίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτάσσοντας την ανάγκη για θεσμοθέτηση του πλαισίου όσον αφορά το καθεστώς των ιδιωτικών τραπεζών για τα βλαστοκύτταρα, την εκπαίδευση των γιατρών, την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των γιατρών και το αρχείο των νεοπλασιών.
Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΚΕΣΥ Ανδρέα Σερέτη
Ο Ανδρέας Σερέτης είναι παλιό στέλεχος στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ.
Έχει μείνει γνωστή η θυελλώδης αποπομπή του από πρόεδρος   του Λαϊκού νοσοκομείου στις 8.1.1988 όταν διαφώνησε δημόσια με τη συντηρητικότερη στροφή της -τότε- κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τις προθέσεις της για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών. Μάλιστα ο Ανδρέας Σερέτης είχε επισημοποιήσει την υποχρεωτική παραίτησή του απ' το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 με το τραγούδι «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» -μνήμες που ανασύρθηκαν χτες με την ευχή να μην σταλούν ξανά ίδια μηνύματα στην εξουσία....
Ο Ανδρέας Σερέτης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1944. Είναι απόφοιτος Ιατρικής σχολής Αθηνών με ειδικότητα Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Εσωτερικός Βοηθός Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1980-1985. Επιμελητής Β Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1985-1988. Επιμελητής Α Νευροχειρουργικής Ασκληπιείο Βούλας 1988-1996. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Θριάσιο Νοσοκομείο 1996-2003. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Γ.Ν.Α  Γ. Γεννηματάς από το 2003. Μετεκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Malburg της Γερμανίας 1989-1990. Διατριβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος 4 Ιατρικών εταιρειών. Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας 2003-2005. Πολλαπλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά.
Διοικητικές δραστηριότητες του Ανδρέα Σερέτη
Πρόεδρος Δ.Σ Γ.Ν.Α Λαϊκό Νοσοκομείο 1982-1988.  Μέλος Επιτροπής του Υπουργού Υγείας Π. Αυγερινού για την σύνταξη των νόμων 1278 ΚΕΣΥ-1397 ΕΣΥ. Ειδικός Σύμβουλος υπουργού Υγείας Α. Πεπονή με αποκλειστική ευθύνη την παραλαβή και λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου. Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας Θριάσιου Νοσοκομείου. Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής για την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής. Μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΚΕΣΥ.
Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Μέλος Δ.Σ Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου- Δυτικής Στερεάς 1976. Πρόεδρος του Συλλόγου Επιμελητών και βοηθών του Νοσοκομείου ΚΑΤ 1980.
Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ 1981. Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας 1994

No comments:

Post a Comment