Friday, March 26, 2010

Συνελήφθησαν γιατροί του Νοσοκομείου Λευκάδας

Με εντολή του εισαγγελέα Λευκάδας συνελήφθησαν 2 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μας είναι ότι μετά από εισαγγελική εντολή έγινε η σύλληψη και προσαγωγή των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου στο αστυνομικό τμήμα. Οι δύο γιατροί βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και έτσι αρνήθηκαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε τακτικά χειρουργεία . Έτσι οι συγγενείς των ασθενών και όχι μόνο καθώς πληροφορίες λένε ότι και κάποιοι γιατροί του νοσοκομείου, έκαναν καταγγελία στον εισαγγελέα και αυτός με την σειρά του έδωσε την εντολή για την προσαγωγή των γιατρών στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί της αστυνομικής διευθυνσης Λευκάδας συνέλαβαν τους δυο γιατρούς από το Νοσοκομείο Λευκάδας και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό όμως κινητοποίησε αρκετούς γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά μετά από δυο ώρες περίπου οι γιατροί αφεθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το ζήτημα.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι ορθοπεδικοί γιατροί έκριναν ότι κάποια περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο έπρεπε να χειρουργηθούν καθώς τα έκριναν έκτακτα ενώ οι αναισθησιολόγοι  υποστήριζαν ότι δεν είναι έκτακτα αλλά τακτικά και έτσι αρνιόντουσαν να συμμετάσχουν στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί μιας και είναι απαραίτητη η συμβολή των αναισθησιολόγων στα χειρουργεία. 

Γιατρός σε επίσχεση εργασίας; Συλλαμβάνεσαι!

Εισαγγελέας διατάσσει την σύλληψη όλων των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Λευκάδος θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία του….
 Το μεσημέρι 26/3  συνελήφθησαν οι δύο αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Λευκάδας, Μιχάλης Αρετής και Ουρανία Βρεττού, την ώρα που βρισκόταν στην τραπεζαρία του νοσοκομείου και συμμετείχαν σε συνέλευση γιατρών. Oδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με εντολή του εισαγγελέα μετά από καταγγελίες συγγενών ασθενών για δήθεν έκτακτα ορθοπεδικά περιστατικά τα οποία δεν έχουν χειρουργηθεί. Oι γιατροί του νοσοκομείου Λευκάδος βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα και αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.Να σημειωθεί δε ότι οι γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής δεν συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας και παρόλα αυτά νοσηλεύουν ασθενείς για περισσότερο από μία εβδομάδα με κατάγματα ενώ θα έπρεπε να τα διακομίσουν σε άλλα νοσοκομεία για να αντιμετωπισθούν. Ο δε εκτελών χρέη διοικητή, γυναικολόγος, κ. Παπαγεωργίου όταν του ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να βρει τους δύο αναισθησιολόγους ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στο νοσοκομείο ενώ οι δύο γιατροί βρίσκονταν στην τραπεζαρία του νοσοκομείου. Στο πλευρό των γιατρών οι οποίοι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα περίπου τρεις ώρες ήταν οι συνάδελφοί τους οι οποίοι κατήγγειλαν την κράτησή τους τη στιγμή που μέχρι τώρα στη διάρκεια της επίσχεσης έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα έκτακτα περιστατικά.Επιπλέον στο αστυνομικό τμήμα όπως μας είπε ο κύριος Αρετής,δεν τους γνωστοποιήσανε το περιεχόμενο της δικογραφίας και όταν με την εμφάνιση του εισαγγελέα τον ερώτησε ποιο είναι το αδίκημα και ότι θέλουν δικηγόρο αυτός πάλι δεν τους ενημέρωσε για την αιτία της σύλληψής τους,παρά μόνο ότι την υπόθεση θα την αναλάβει πταισματοδίκης και προς το παρόν ήταν ελεύθεροι…Θα υπενθυμίσουμε δε ότι από τις 22/3 και μέχρι τέλος του μήνα,με απόφαση του εκτελών χρέη διοικητού του νοσοκομείου,κ.Παπαγεωργίου,δεν υπάρχει εφημερεύων αναισθησιολόγος και παιδίατρος στο νοσοκομείο,απόφαση με την οποία οι γιατροί είναι αντίθετοι καθότι θεωρούν ότι υπάρχει μέγας κίνδυνος για τους κατοίκους του νομού μας.Για το θέμα αυτό,στις 24/3 το πρωί επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα και ζήτησαν την παρέμβασή του προκειμένου να μπουν εφημερίες.Αντ αυτού σήμερα είδαμε την σύλληψή τους……. 
 
Τάκης Νικολόπουλος
Πρόεδρος  Ένωσης Νοσοκομειακών  Ιατρών Ηπείρου
Στο πλευρό των  γιατρών βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΙΝΗ όπου ανήκει και η Λευκάδα , Τάκης Νικολόπουλος, όπου μετά το τέλος του περιστατικού δήλωσε:

“Σήμερα είχαμε ένα απαράδεκτο περιστατικό της προσαγωγής ως κοινών κακοποιών δύο συναδέλφων και για την ακρίβεια όλου του ειδικευμένου προσωπικού του αναισθησιολογικού τμήματος της Λευκάδας με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από καταγγελίες συγγενών ασθενών ότι καθυστερούσαν τα χειρουργεία των συγγενών τους. Η κατάσταση στα νοσοκομεία και ειδικά στα μικρά νοσοκομεία, όπως είναι της Λευκάδας, τα οποία είναι στην κυριολεξία εγκαταλειμμένα ήταν μαθηματικά βέβαιον ότι θα έφτανε κάποτε σε ακραίες καταστάσεις. Και από την έλλειψη του προσωπικού αλλά και από την συμπεριφορά της ηγεσίας  του υπουργείου όσο αφορά το σεβασμό της εργασίας των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού. Η καταγγελίες και οι προσαγωγές έγιναν σε μια περίοδο κινητοποιήσεων των γιατρών που ζητάνε να πληρωθούν το αυτονόητο. Τις εφημερίες δηλαδή που έχουν κάνει από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Έπρεπε να είναι διαφορετική η αντιμετώπιση της πολιτείας και θα έπρεπε να έχει προλάβει τέτοια φαινόμενα τα οποία δεν τιμούν ούτε την κοινωνία μας αλλά ούτε και την ηγεσία του υπουργείου. Δυστυχώς φαίνεται ότι πίσω από αυτές τις καταγγελίες υπάρχουν και κάποιοι «συνάδελφοι» οι οποίοι τις υπέθαλψαν. Είχα την ελπίδα ότι αυτό ήταν μια λάθος πληροφορία. Αλλά δυστυχώς συμβαίνει πραγματικά και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τις σχέσεις των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Εμείς σαν συνδικαλιστικό όργανο θα καταγγείλουμε αυτή την κατάσταση και παράλληλα εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους δύο συναδέλφους και θα τους προσφέρουμε όποια νομική προστασία χρειάζονται».ΠΗΓΗ: lefkadapress.gr 

No comments:

Post a Comment