Tuesday, April 12, 2011

Το «Κωσταντοπούλειο» και οι σαρκοβόρες μαρίδες (του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ Βαρνάβα)

Ο Δρ Χ. Δερβένης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Εκτός από φίλος του Ν. Μαρουδιά είναι επίσης MD FRCS! Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Χρήστος Δερβένης ήταν υποψήφιος, αλλά έχασε τις εκλογές στο Επιστημονικό Συμβούλιο (ΕΣ) του «Κωσταντοπούλειου» και εξελέγη Πρόεδρος η κ. Μαγγίνα.

Αυτή την αποτυχία ο Δρ Δερβένης δεν την χώνεψε! Πιστεύει πως έχασε επει­δή έγιναν παρατυπίες στη διαδικασία των εκλογών. Ατυχώς μες τη βαριά τη θλίψη του ξέχασε να καταθέσει ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή, αλλά όπως κάθε αποτυχημένος έκανε παντού παράπονα, αλλά «οι επισημάνσεις μου αγνοήθηκαν όχι μόνο από τον τότε Διοικητή, αλλά δυστυχώς και από μέ­λη της Ιατρικής Υπηρεσίας» ομολογεί σε βαρυσήμαντο τρισέλιδο έγγραφο που απηύθυνε προχτές στους Συντονιστές Διευθυντές με την παράκληση ε­κείνοι να ενημερώσουν τους υφισταμένους τους, με τους οποίους φυσικά ο Δρ θεωρεί υποτιμητικό να επικοινωνεί απευθείας.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο (ΕΣ) με Πρόεδρο την κ. Μαγγίνα λειτούργησε κα­νονικά μέχρι τις 5 Απριλίου, συνεδριάζοντας, χορηγώντας βεβαιώσεις εκπαί­δευσης σε ειδικευόμενους και συμμετέχοντας σε κρίσεις γιατρών στα Συμ­βούλια Κρίσεων.

Αίφνης η Διοικήτρια κ. Μπαλαούρα, πτυχιούχος Παιδαγωγός το επάγγελμα, ανακάλυψε ότι οι αιτιάσεις των Χ. Δερβένη και Ν. Μαρουδιά είναι μεγάλης βαρύτητας και αποφασίζει να καταργήσει το ΕΣ. Έβγαλε λοιπόν φιρμάνι με αριθμό πρωτοκόλλου 384/5-4-11 και δίνει τέλος στο Επιστημονικό Συμβούλι­ο! Βεβαίως με την παύση του ΕΣ καθίστανται αυτόματα άκυρες και οι κρίσεις γιατρών καθώς και τα πιστοποιητικά ειδίκευσης, τινάζοντας στον αέρα δεκά­δες διοικητικές πράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες, αγωγές και ακυρώσεις.

Η Πενταμελής της ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε[1] τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές με­θοδεύσεις , το ίδιο έπραξε και η ΟΕΝΓΕ.

Το πράγμα είχε όμως και συνέχεια.

Η κ. Μαγγίνα ζήτησε εγγράφως να της δοθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που στηρίζουν την απόφαση αποπομπής του ΕΣ. Άρνηση από τη Διοικήτρια. Νέα αίτηση και πάλι άρνηση. Οπότε η κ. Μαγγίνα προσφεύγει στον Εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος εκδίδει εισαγγελική εντολή χορήγησης των εγγράφων. Τότε η Διοικήτρια αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα στενεύουν και άρχισε υπό­γειες και φανερές πιέσεις και μεθοδεύσεις.

Εν τω μεταξύ ο Δρ Δερβένης, αντιλαμβανόμενος ότι εάν κατέλθει υποψήφιος θα εισπράξει για δεύτερη φορά παταγώδη αποδοκιμασία, δηλώνει στο βαρυσήμαντο έγγραφό του ότι δεν θα είναι υποψήφιος και μετέρχεται ένα από τα γνωστά φτηνά κολπάκια: καλεί την παυθείσα κ. Μαγγίνα να μην θέσει ούτε εκείνη υποψηφιότητα, ώστε να πατσίσουν!

Η παιδαγωγός κ. Μπαλαούρα πιθανόν πιστεύει ότι υπακούοντας σε μεθο­δεύσεις που της υποδεικνύουν Δερβένης και Μαρουδιάς μπορεί να ασκεί χρέη Διοικήτριας, τινάζοντας το Νοσοκομείο στον αέρα[2]. Σύντομα θα αντι­ληφθεί ότι γελούν μαζί της ακόμη και παιδάκια 1ης Δημοτικού.

Δημήτρης Βαρνάβας


[2] Να θυμίσουμε ότι ο τ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λίτσας, μιλώντας κα­τά την τελετή αντικατάστασής του από την κ. Όλγα Μπαλαούρα, αναφέρθηκε σε «σαρκοβόρες μαρίδες» που ενδημούν στο Νοσοκομείο, χωρίς δυστυχώς να κατονομάσει αυτές τις μαρίδες.

No comments:

Post a Comment