Friday, April 29, 2011

Φωτόπουλος: Επί ΝΔ μας εκθείαζαν, μας επαινούσαν και μας εμψύχωναν !!!


«Έστελνε δώρα σε Δ. Κοπελούζο και Δ. Μελισσανίδη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ»
Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΝίκος Φωτόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας τιμολόγια για δώρα του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ προς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, και συγκεκριμένα τους κ.κ. Δ. Κοπελούζο και Δ. Μελισσανίδη

Ο κ. Φωτόπουλος έστρεψε τα βέλη του και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης ήταν παρόντες σε καταλήψεις που έκανε η ΓΕΝΟΠ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Παρουσίασε δε και σχετικές φωτογραφίες. "Τότε μας εκθείαζαν, μας επαινούσαν και μας εμψύχωναν", είπε ο κ. Φωτόπουλος. "Τότε ήμασταν υπεύθυνοι, κύριοι και σοβαροί γιατί αγωνιζόμασταν να μην ξεπουλήσει ο κ. Αθανασόπουλος τη ΔΕΗ στην RWE. Τώρα ξαφνικά γίναμε άγνωστοι, απολίτιστοι, ανεύθυνοι και μικρόνοες".

Την ίδια ώρα ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ στράφηκε εναντίον και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ .Ρακιντζή για το πόρισμα που έκρινε παράνομες τις χρηματοδοτήσεις του συνδικάτου από την επιχείρηση, που έχουν διακοπεί αλλά η ΓΕΝΟΠ σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου ("δεν θα αφήσουμε έτσι το ζήτημα", είπε ο κ. Φωτόπουλος) καθώς και κατά του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Απ. Μπαράτση.

Ο κ. Φωτόπουλος προανήγγελε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει απόψε για να αποφασίσει τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.

Η εισήγηση προβλέπει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της. ΔΕΗ. Δηλαδή αν η ρύθμιση κατατεθεί στις 15 Μαΐου με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου. Αναφορικά δε με τις επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση και τους καταναλωτές, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα και σε οποιονδήποτε κλάδο γίνεται, έχει επιπτώσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε σήμερα ότι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού καθώς το μέλημα των ιδιωτών θα είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας και όχι η κοινωνική πολιτική. Σήμερα, όπως είπε, η ΔΕΗ έχει το τρίτο φθηνότερο τιμολόγιο στην ΕΕ ενώ στις άλλες χώρες που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις οι τιμές αυξήθηκαν μέχρι και στο διπλάσιο. Η ΓΕΝΟΠ προσφέρεται επίσης να παράσχει δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση, όσα περίπου αναμένονται τα έσοδα από την πώληση του 17 % των μετοχών της εταιρίας, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση.

ΔΕΗ: Δεν υπάρξαν δώρα για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο

 "Η ΔΕΗ ουδέποτε κατέβαλε οποιοδήποτε ποσό - έστω και ένα ευρώ - για αγορά δώρων για λογαριασμό του κ. Απόστολου Μπαράτση, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου", αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης με αφορμή σχετικές αναφορές της ΓΕΝΟΠ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. "Τιμολόγιο που εκδόθηκε εκ λάθους για αγορά ποτών στις 27.10.2010 δεν πληρώθηκε από τη ΔΕΗ αλλά προσωπικά από τον κ. Απ. Μπαράτση", προστίθεται στην ανακοίνωση.

No comments:

Post a Comment